Plangerile frecvente includ lipsa comunicarii, certurile frecvente si constante, nevoile emotionale neimplinite, grijile financiare si conflictele legate de copii.

Terapia de cuplu este o metoda prin care cuplurile isi pot rezolva problemele si conflictele cu ajutorul unui specialist care sa ii asculte, sa le descopere asteptarile, sa ii ajute sa obtina o mai buna intelegere a partenerului, sa identifice ce nevoi au si sa ii ajute sa faca schimbarile de care au nevoie.

Terapeutul se comporta ca un mediator care incearca sa clarifice neintelegerile in comunicare. Aceasta este de obicei dificil de realizat de oameni pe cont propriu deoarece sunt prinsi emotional in situatie. Oricat de greu ar parea, atunci cand fiecare partener constientizeaza nevoile celuilalt si incearca sa le implineasaca, conflictul dintre cei doi se diminueaza.

Certurile, infidelitatea, abuzul, gelozia, dinamica sexuala, indecizia in diferite ocazii, duc la rupturi in cuplu, de multe ori greu de remediat. Acolo insa unde exista iubire si vointa de a pastra relatia, aceste lucruri se pot remedia.

In cadrul sedintelor de psihoterapie sustinute, partenerii vor invata cum pot face fata momentelor dificile pe care le traverseaza.

Constientizarea cauzelor problemelor intr-o relatie si cautarea unui ajutor pentru a le elimina duce nu doar la imbunatatirea calitatii vietii in doi, dar si la achizitionarea unor aptitudini necesare evitarii unor viitoare probleme.

Pe de alta parte, este posibil ca impacarea sa nu fie intotdeauna cea mai buna solutie. Succesul unei terapii de cuplu poate insemna atat impacarea, cat si despartirea cuplului. Fie ca unul din cei doi s-a hotarat deja sa paraseasca cuplul, fie ca relatia nu mai merge si impacarea pur si simplu nu este o solutie, psihoterapeutul va poate ajuta sa fiti impacati cu aceasta optiune.

Annemarie Văduva

Annemarie Văduva

Nutriționist specializat în Onco-Nutriție, Onco-Psiholog

Programeaza-te acum!

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna de navigare pe site-ul nostru, pentru a analiza traficul de pe site, pentru a personaliza continutul si pentru a servi anunturi directionate. Prin apasarea butonul de confirmare sau prin continuarea navigarii pe site-ul nostru, sunteti de acord ca site-ul nostru sa stocheze cookie-uri in browser-ul dumneavoastra.